Διατροφή και υγεία: Αλήθειες μόνο
Πώς το πιρούνι μας μπορεί να γίνει η ψήφος για ένα καλύτερο κόσμο
Copyright ©2023 PARALLAXI
Γεννήθηκα στην Αθήνα, στο Μαιευτήριο της Έλενας Βενιζέλου, στις 20 Μαρτίου του 1952, και έζησα τα πρώτα έξι παιδικά μου χρόνια στην Σπάρτη Λακωνίας. Μετά αρχίζει η περίοδος των μεταθέσεων δημοσίων υπαλλήλων γονιών μου ανά την Ελλάδα, που κράτησε δύο τετραετίες. Πρώτη τετραετία στην Νιγρίτα Σερρών ( 1958-1962) και δεύτερη στην όμορφη Καλαμπάκα (1962-1966). Τέλος επανεγκατάσταση στην Σπάρτη (1966-1969) για να φύγω μετά για Αθήνα, στην τελευταία τάξη του Λυκείου, όπως έκαναν όλα τα παιδιά που θέλανε να είναι κοντά στα καλά φροντιστήρια των Αθηνών. Δεν ήταν εύκολο να χάνω τόσο συχνά μαθητικές παρέες και φλερτ, λόγω των τόσων μετακινήσεων. Όμως αυτό ίσως με έκανε ευπροσάρμοστο. 1970 χαρά για τη εισαγωγή μου στο Χημικό Αθηνών και αμέσως νταβαντούρια με την χούντα. Διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις Νομικής, Πολυτεχνεία. Όλα τότε έτυχαν να γίνουν. Δεν βιάστηκα να πάρω πτυχίο. 1977 προσγείωση στην Αγγλία για μεταπτυχιακά στο Warwick University. Κανονικά εγώ εκεί έπρεπε να ξανακάνω τα προπτυχιακά, και όχι μεταπτυχιακά. Τέλος πάντων. Τσίμπησα το Μαστεράκι, μετά πολλών κόπων, και αμέσως προσγείωση στον Ελληνικό στρατό. Αυτό κι αν δεν ήταν αναγκαστική προσγείωση σε άλλο κόσμο. Στρης Τεθωρακισμένων Στρατιωτικός διερμηνέας της Αγγλικής . Έτσι αναφερόμουνα για 23 μήνες και 15 μέρες. Μετά στην Σαλονίκη και διορισμός στο ΑΠΘ (διδάσκω Βιοχημεία), γάμοι, χωρισμοί, σχέσεις κλπ, κλπ. Στο τέλος μου έμεινε ένας γιος, ο Αργύρης, και μια καλή σύντροφος, η Μαρία. Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τα δικαιώματα των πεζών, υπήρξα δυο φορές υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος με την παράταξη Μπουτάρη. Από το 2011 ανήκω στους ΠΕΡΚΑΣ, μέλος του Συντονιστικού του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων, και πρόσφατα δηλώνω ενθουσιασμένος μεριδιούχος του συνεταιριστικού παντοπωλείου Bios COOP. Είναι τιμή μου να δηλώνω και εθελοντής του «Θεσσαλονίκη αλλιώς». Αυτά. Προς το παρόν.
Πώς το πιρούνι μας μπορεί να γίνει η ψήφος για ένα καλύτερο κόσμο
Ο Α. Καράγιωργας μας μεταφέρει τις ιδέες της Julian Rucklidge που αξίζουν να διαδοθούν
Ο ρόλος της ορμόνης του στρες, η κορτιζόλη.
Καταρρίπτει μύθους και ανοίγει άγνωστους ορίζοντες στην καθημερινότητα μας.
Και τι πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό.
Στην Ευρώπη η αστική γεωργία ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής στην πόλη μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα. Και ενώ το 1800, μόνο το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε στις πόλεις, από το 2007 ο πληθυσμός των πόλεων ξεπέρασε όσους ζουν στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού […]
Η διατροφή δεν διδάσκεται σε καμία Ιατρική Σχολή του κόσμου, και ενώ υπάρχουν περίπου 130 ιατρικές ειδικότητες που χρησιμοποιούνται για τις ιατρικές υπηρεσίες, καμία δεν έχει ονομαστεί διατροφολογία.
Μια εργασία που παρουσιάστηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας.
H αλόγιστη και αλαζονική συμπεριφορά μας προς το περιβάλλον φαίνεται να είναι κληρονομική
Μια εκδήλωση στην οποία πρέπει και εσύ να δώσεις το “παρών”.
Μια βόλτα γεμάτη απογοήτευση.
Γιατί οι ακτιβιστές της πόλης και φανατικοί φίλοι του δημόσιου χώρου δεν ξαποσταίνουν ποτέ!